keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Tuulisia päiviä, kalastusta rannalta

Haukikeikan jälkeen kalaa oli sen verran riittävästi, että oli aikaa perheen kanssa tutustua muihin kohteisiin. Patikoida vaarojen päällä ja retkeillä ilman suurempia kalastussuunnitelmia. Kelikin muuttui tuuliseksi ja lämpötila painui alle + 10 C, joten järven selälle ei tehnyt mielikään.

Pari päivää ilman kalastusta ja veri alkoi vetämään taas tositoimiin. Tuuli oli edelleen kova ja päätin käydä tutkimassa muutamia lähialueen puroja, jos niistä jotain perholle löytyisi. Pielisen ja Höytiäisen  altaisiin laskee muutamia pieniä jokia ja puroja, joissa uskoisi olevan potentiaalia lohikaloillekkin. Ei ehkä siinä määrin, että ne tuottaisivat merkittävästi järviin poikasia, mutta kenties niissä voi olla tai voisi olla paikalliset pienet populaatiot. En tiedä onko niitä kartoitettu tai olisiko niihin edes järkevää tehdä hoitotoimenpitetä, päätin kuitenkin testata mitä kalaa niistä nousisi.

Kävin lyhyesti testaamassa pari pikkujokea tai ojaa. Toisesta pääsi hyppäämällä yli ja toinenkin oli hyvin ylitettävissä kumppareilla. Nättejä pikkuvesiä molemmat, joissa voisi kuvitella olevan muutakin kalaa kuin särkiä, ahventa ja haukea. Liotin perhoa molemmissa virtapaikoissa ja saaliiksi tuli särkeä ja seipiä. Muutaman särjen otin matkaan evääksi, tällä kertaa en itselle vaan koiralle. Testasin mitä koira tykkäisi leivinuunissa kuivatetuista särjistä, ja kyllähän nuo kelpasivat.

Sää ei kalastukseen ollut omasta mielestä paras mahdollinen. Kova pohjoistuuli ja muutama aste lämmintä. Nättejä paikkoja tuli kuitenkin nähtyä.

Tuuliset kelit jatkuivat seuraavanakin päivänä. Jatkoin perhokokeilujani suojaisilta rannoilta Pieliseltä. Tyynen rajasta perholla tuli kivasti seipiä ja pari ensimmäistä järviharjustanikin. Toinen 30 cm ja toinen mitallinen 35 cm. Molemmat pääsivät tälläkertaa väkäsettömästä perhokoukusta takaisin kasvamaan.

Alla kuvia kyseisiltä päiviltä.


 Särkisaalista
 

 Kuivatut särjet maistuvat koiralle.

Kuva Räsävaaralta Kolille päin.
 
 Metsäpuro.


Harjus ennen vapautusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.