Lämpiminä päivinä ei ole hirvinnyt mennä järvelle. Mittari lähentelee 30 astetta ja vesilläkin on minulle liian tukala. Mieluummin makaan viilennetyssä huoneessa tekemättä yhtään mitään. Illan saapuessa voi sitten herätä henkiin. Pari tuntia ennen auringon laskua on sopivan viileää ja jos hyvin käy, kuhakin syönnillään.
Ja sen verran kuha on tänäkesänä syönyt, että niitä ruuaksi asti on saanut pyytää. Alla ohjetta kesägrilliin:
KUHA
1 noin 45 cm kuha fileinä
1 dl sitruunamehua
3 dl rypsiöljyä
tuoretta timjamia, mustapippirirouhetta
- sekoita marinaadiainekset
- leikkaa fileet kahtia ja kaada marinoinbtiliemi päälle
- anna marinoitua yön yli jääkaapissa
- valita enin öljy pois ja grillaa miedolla lämmöllä molemmin puolin
ripottele grillatessa suola päälle
Lisäkkeet:
kanttarelleja
porkkanaa
kevätsipulia
- paistellan pannulla, suolaa ja pippuria niskaan
Piparjuuritahna
Pala piparjuurta raastettuna
2 tl ranskankermaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.