sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Pakkasesta evästä tyhjänpyytäjälle

Kesälomaa oli vietetty jo reilu kolmeviikkoa. Viikonlopun jälkeen olisi taas työviikko edessä, mutta sen jälkeen loma jatkuisi vielä ja suuntana lappi. Nyt kuitenkin viimeisen lomaviikonlauantai illan ajatteln viettää Pyhäselällä. Ajelin venesatamaan, keli oli hieman tuulinen mutta lämmin. Etelätuuli puhalti noin 4m/s. Ajelin veneellä napaluodon taakse, tavoitteena lähinnä kuhat. Reilu tunti uistelua, eikä pienintäkään havaintoa kaloista. Liekkö loman päättyminenkin vaikuttanut asiaan, mutta en jaksanut uistella pidempään. Nostin vavat ja ajelin rantaan.

Sunnuntaille oli kuitenkin ruokaa tehtävä. Onneksi pakkasessa oli vielä haukea, jota otin sulamaan seuraavaa päivää varten. Arki läheni ja oli aika tehdä hyvää perus arkiruokaa. Makaronilaatikon ohje on varmasti kaikille tuttu. Laitetaan se kuitenkin tähän.



Makaronilaatikko
500 g hauen jauhelihaa
1 sipuli
Mustapippuria, suolaa
Oreganoa tai basilikaa
300 g makarooneja
5dl maitoa
2 munaa
100 g emmental juustoraastetta

Valmistus perinteisen liha-makaronilaatikon.tapaan. Ensin jauha hauki kertaalleen, lisää kuumalle pannulle, jossa rasvaa. Paista hetki ja lisää hienonnettu sipuli. Paista vielä hetki ja mausta. Keitä samaan aikaan 300 g makarooneja ja yhdistä valutetut makaronit jauhehauen kanssa. Sekoita munamaito ja  yhdistä kaikki uunivuoassa. Kypsennä 200 C uunissa eka puolisen tuntia, lisää juustoraaste ja jatka kysytystä vielä 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.