Ohukaiset
4 keltuaista
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2,5 dl maitoa
suolaa
6 jauhoista perunaa
4 valkuaista
voita paistamiseen
- Sekoita jauhot, keltuaiset ja maito, mausta suolalla. Jätä turpoamaan kylmiöön.
- Kuori ja keitä perunat, paseeraa perunat siivilän läpi ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneet paseerratut perunat taikinaan
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi juuri ennen paistamista. Lisää valmuaisvaahto taikinaan varovasti käännellen. Paista lettupannulla, käytä paistamiseen voita.
Lisukkeet
Mateenmätiä, marinoitua punasipulia ja smetanaa
2 hienonnettua punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
1 dl vettä
sinapinsiemeniä
½ tl suolaa
3 rkl sokeria
Mateenmäriä 200 g
2 dl smetanaa
-hienonna sipuli, ryöppää sipuli, lisää suola ja sokeri. Lisää etikka jäähtyvään liemeen ja anna jäähtyä. Hapon avulla punasipulin värit voimistuvat, se saa pirteän maun ja säilyy marinaadissa käyttövalmiina vaikka viikkoja.
Savumuikkumousse
1 prk (400g ) savumuikkuja
2 dl maitoa
3 rkl maissijauhoa
- vaivaa muikut tasaiseksi massaksi tehosekottimella tai käsin kulhossa. Muutaman muikun voi jättää koristeluun ehjiksi.
- sekoita maissijauhot ja maito, kuumenna ja anna suurustua.
- yhdistä hienonnetut muikut ja maissijauhot
Graavisiika
150 g graavattua siikaa
1 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
mustapippuria
sitruunan mehua
oliiviöljyä
Sekoita ainekset
Siinä pikku iltapalaa. Lisukkeita piti tehdä muikusta ja siiasta kun mateen mäti ei olisi yksin riittänyt. Pitäs enempi onkia mateita. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.