sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Keväisiä haukipullia

Käytiin toukokuun lopulla Ala-Koitajoella pyytämässä haukea tutkimustarkoituksiin kalastusseuramme kanssa. Siitä juttu  seuran blogissa:

http://lesnannaputtajat.blogspot.fi/2015/05/ala-koitajoella-haukitalkoissa.html

Haukia tuli kotiin tuomisiksi fileenä kolmisen kiloa. Pienet maistiaiset piti paistaa fileestä heti illalla suurimpaan nälkään. Suurimman osan fileistä jauhoin myöhempää käyttöä varten. Jauhamisen tein lihamyllyllä kertaalleen. Kerran jauhettu massa sopii hyvin kalapulliin ja kastikkeisiin. Esim terriinit vaativat hienomman massan, jolloin kala on hyvä jauhaa kahteen kertaan.

Jauheliha on parasta pakata käyttökerran kokoisiin vakuumi pusseihin. Taputella ohueksi levyksi, jolloin se vie vähän tilaa, jäätyy nopeasti ja myös sulatus ennen käyttöä on nopeaa. Säilyvyys pyyntituoreesta hauesta tehdystä jauhelihasta on vakuumipussissa jopa vuosi. Edellytyksenä hyvälle säilyvyydelle on,  että ilma ei pääse pussiin ja että pakastaminen on tehty nopeasti ( riittävän kylmä -25 C ja ohuet paketit).

 Jauheliha tulossa myllystä.
 
 
Pakkaaminen vakuumiin. Kannattaa taputella vakumoitu jauheliha ohuiksi levyiksi.

Ensimmäiset haukipullat piti tehdä välittömästi. Turhaan sitä kaikkea on pakastaa kun syödäkin pitää melkein joka päivä.  Massan ohje löytyy jostain aikaisemmasta blogistani vuodelta 2014 (ohjeessa pullat currykastikkeessa). Nyt laitoin hauen kaveriksi keväisiä makuja, eli korvasienimuhennosta, jossa makuna kevätsipulia ja nokkosta, kasvislisukkeena avomaankurkkuja ja porkkanaa etikkaliemessä kiehautettuna ja koristeena ketunleipää sekä pihlajan versoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.