keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Kalaseljanka

Kalaseljanka on venäläinen kalakeitto, jossa maistuvat itänaapuriin tyypilliset maut. Alla oleva keitto on tehty hyvin seljankaa myötäillen.  Seljangassa voi maistua myös valkosipuli, tulisemman ruuan ystäville keittoon voi käyttää myös chiliä. Valkosipulit ja chilit voi lisätä sellaisenaan tai käyttää valmiiksi maustettua tomaattimurskaa. Valmiit murskat olen kokenut erityisen hyviksi maasto-olosuhteissa.


Retki-seljanka
öljyä
6 perunaa
1 sipuli
½ paprika
2 porkkanaa
300 g kalafilettä (kuhaa, ahventa)
2,5 dl tomaattimurskaa (chili- tai valkosipuli maustettu)
2,5 dl kalalientä
1 maustekurkku
kapris
mustapippuri
2       dl smetanaa
suolaa

Alla olevat ohjeet siihen, kuinka esivalmistat kyseisen keiton retkiruuaksesi. Jos teet ruuan kotona hellan ääressä, on nuo jäähdytykset ja pussiin pakkaamiset luonnollisestikin turhia.
- kuori kuutioi ja keitä perunat ja porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Valuta huolella ja pakkaa minigrip pussiin.
- kuutioi sipuli, suolakurkku ja paprikat ja pakkaa ne myös pusseihin
- pakkaa mukaan 1 kalaliemikuutio tai valmis kalaliemi, maustekurkku, tomaattimurskapurkki, kaprikset, smetana ja mausteet
- raaka-aineet kulkevat parhaiten kylmälaukussa kylmäkallejen seassa. Voit käyttää myös jäähilettä, sitä saa useimmiten kaupoista, joissa palvelutiski
- retkelle päästyäsi pyydystä kuha, tainnuta, verestä se ja laita kylmään, mieluiten jäihin.
- kun kala on koulinjäykkä, on aika vetää se fileiksi. Fileeraa kuha ja paloittele kuhapalat sopivan kokoisiksi soppapaloiksi.
- laita kattila nuotiolle ja lisää siihen tilkka öljyä
- lisää sipulit ja paprikat ja freesaa niitä hetki
- lisää kalaliemi ja tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi
- lisää kypsät porkkanat ja perunat ja kuumenna taas kiehumispisteeseen
- lisää kuha- tai ahvenpalat sekä kuutioitu suolakurkku, peitä kannella ja anna hautua vartti
- maista ja mausta tarvittaessa
- tarjoa lisäkkeenä smetanaa ja varrellisia kapriksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.