sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Mätirisotto

Kevään edetessä ahven saaliit paranee pilkkireissuilla.  Ahventen mätipussit ovat suurimmillaan ja usein mäti menee muiden perkuujätteiden kanssa jätteisiin. Olen joskus putsannut mätiä ja koittanut nautiskella sitä ahvenen ja mateen mädin tyyliin suolattuna sipulin ja smetanan kera. Ei toimi. Maku on mielestäni liian voimakas.

Keittoihin olen tässä aiemmissa ohjeissa mätiä laittanut. Nyt olin paistamassa saaliiksi saamiani ahvenia ja särkiä. Peratessa en raaskinut heittää isoja mätipusseja pois vaan päätin laittaa ne lisukkeeksi tekemäni risoton sekaan. ja toimii, antaa risottoon kivasti lisää makua ja ravintoarvoa.

Aterian ainekset
Ahvenen mätirisotto
1 hienonnettu sipuli
1 varsisellerin varsi
oliiviöljyä
6 dl kalalientä
3 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
suola, valkopippuri
50g voita
4 ahvenen mätipussit ( parisatasia ahvenia)
tuoretta timjamia

Kuumenna kalaliemi pienessä kattilassa erikseen.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa, freesaa sipuli- ja varsisellerikuutiot siinä hetki. Lisää riisi ja kuullota myös riisi.
Lisää valkoviini.
Lisää kiehuvaa kalalientä riisin sekaan kauhalla pienissä erissä. Annan liemen aina imeytä riisiin ja lisää uusi satsi kunnes kaikki kaikki neste on lisätty. Ensimmäisen liemen lisäyksen yhteydessä lisää myös mädit. Viillä mätipussi auki ja kaavi lusikalla mädit keitoksen sekaan. Lisää mausteet.
Lopuksi lisää sekaan timjamit. Joku tykkäisi laittaa risoton sekaan parmesaania, mutta nyt enen peitä mätiä parmesaanin maulla.
Tarjoa risotto heti paistettujen kalojen lisukkeena. Tässä annoksessa oli perunajauhoilla leivitettyjä ahvenfileitä ja särkiseläkkeitä.

Risottoa, ahventa, särkeä ja paistettua pinaattia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.