torstai 9. helmikuuta 2017

Mandariini Hauki

Mandariinit on halpoja uudenvuoden tienoilla. Tarjouksessa olevat mandariinit herätti mielenkiintoni, voisiko noita kokeilla kalan kanssa. Miksipä ei kun sitrushedelmistä sitruunaakin yleisesti laitetaan kalan päälle. Makeuttahan mandariinissa on enempi, mutta myös sitä tuttua kalalle sopivaa hapokkuutta.

Eli laitoin kotona viimeisiä haukifileitä sulamaan ja kävin hakemassa kaupasta pussillisen edullisia mandariineja. Kotiin oli syksyllä tullut hankittua mehulinko, eli irrotin mehun mandariinista mehulingolla.  Mehun saa talteen myös käyttämällä vaikka sitruspuristinta. Mehulingossa sekaan tulee enemmän myös hedelmälihaa, jota kastikkeessa saa olla myös.

Hauki on hyvä siivuttaa hieman kohmeisena, jolloin siivuista saa hyvin ohuita. Siivutus pyrstöstä päänsuuntaan, jolloin fileen ei tarvitse olla ruodotonta. Ruotoja ei kuitenkaan huomaa, koska ruodot leikkautuvat näin päin ohueksi siivuttaessa huomaamattoman pieniksi.

AINEKSET:
6-8 mandariinia ( noin 3 dl mehua)
n 1 rkl maissitärkkelystä
500 g haukifilettä
perunajauhoja
suola, valkopippurijauhe
½ kalaliemikuutio
½ punainen chilipaprika
1 hienonnettu salottisipuli
öljyä

  • Freesaa hienonnettu sipuli. Lisää mandariinimehu, liemikuutio ja kiehauta. Suurusta maissitärkkelyksellä.
  • Kuutioi chili ja lisää kastikkeen sekaan.
  • Mausta haukisiivut suolalla ja pippurilla ja leivitä perunajauhoissa.
  • Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä ja leivitetyt haukisiivut.
  • Nostele hauet lautaselle tai vadille ja lisää kastiketta haukien päälle. Tarjoa lisäkkeenä vaikkapa jasmin riisiä.

En tiedä onko tällä ruualla mitään perinteitä missään. Voi hyvinkin olla, mutta en ole ennen tähän yhdistelmään törmännyt. Mutta hyvin maistui!

Uudenvuoden ruokana menetteli, kun ei nakkejakaan ollut tarjolla.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.